İtalya'da Mimarlık Öğrencilerine Yönelik Gerçekleşecek Olan Workshop Hakkında Merak Edilenler

Mimarlık Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Moira Valeri workshop hakkında merak edilen soruları cevaplandırdı.

Camerino Üniversitesi ile iş birliğinizden biraz bahsedebilir misiniz?

Lisans ve lisansüstü eğitimimi Camerino Üniversitesinde tamamladım. Camerino Üniversitesi’nin 10.000’e kadar öğrencisi bulunan Italyan üniversiteleri arasında 14 yıldır en iyisi seçildiğini düşünürsek bu workshop’a katılmanın öğrencilerimiz açısından kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Özellikle de üniversitenin Mimarlık ve Tasarım Okulu küçük ve enerjik bir fakülte olup tasarım odaklı eğitimi ve dünya çapında bağlantıları öğrencilerinin uluslararası konferanlar, semineler ve workshop’lar içeren bir programa dahil olmalarını sağlıyor.

Workshop etkinliği için katılım şartları nelerdir?

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Bölümü lisans programı öğrencilerinden ARCH 353, Mimari Tasarım III dersini tamamlamış olan öğrenciler başvurabilir.

Başvuru yapacak öğrenciler 25 Şubat Pazartesi gününe kadar niyet mektuplarını ve portfolyolarını ecem.behram@gmail.com adresine göndererek yapabilirler. Arkasından tüm başvuranlar 26 Şubat Salı günü yapılacak olan mülakat için yer ve zaman konusunda bilgilendirileceklerdir. Mülakat için başvuranların niyet mektuplarının ve portfolyolarının basılı birer kopyasını getirmeleri gerekmektedir.

Oluşturulan jüri başvuruları niyet öğrencilerin niyet mektupları, transkriptleri ve portfolyoları üzerinden değerlendirecek olup, 12 öğrenci seçecektir.

27 Şubat Çarşamba günü seçilen öğrenciler e-posta yoluyla bilgilendirilecektir.

Detaylı bilgi için lütfen ekteki linki ziyaret ediniz. http://mimarlik.yeditepe.edu.tr/tr/mimarlik-bolumu/duyuru/italyada-works...

Workshop etkinliğinin içeriğinden biraz bahsedebilir misiniz?

Katılımcılar,  verimsiz ve kalıntı bölgelerdeki kamusal alanların ekonomik süreçlerini harekete geçirmek için yerel halk ve turistler arasındaki ilişkiyi yeniden tanımlayacak ve projelendirecektir. Workshop içeriği terk edilmiş veya kullanım dışı kalmış mekanların/binaların mimari kaynağa dönüştürülmesini sürdürülebilirlik başlığı altında ele alacaktır. Workshop, Yrd. Doç. Dr. Moira Valeri ve uluslararası bir yürütücü eşliğinde gerçekleşecektir.

Katılan öğrenciler İtalya’da iki hafta boyunca workshopa katılacak. Sizce bu workshop etkinliğinin öğrencilere kazanımları neler olacaktır ?

Bu workshop Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencilerine 2 haftalık yoğun bir programla Camerino Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Okulu öğrencileri ile beraber çalışma fırsatı verecektir. Çalışma gruplarını kısıtlı bir zaman içerisinde aynı mekanda buluşturmak yoğun bir düşünme ve üretim ritmi gerektirmektedir. Bu tarz bir çalışma teorik bilgilerin ve mimari proje bazında iletişimin gelişmesini sağlar. Workshop, farklı kültürlerden ve fiziksel gerçekliklerden gelen öğrencilerin birbirleriyle iletişime geçmelerini, farklı deneyimler, bilgiler ve metotlar öğrenmelerine fırsat verir. Yabancı proje yürütücüleri eşliğinde öğrencilerin vizyonlarını genişletmeyi ve tasarım becerilerini ilerletmeyi amaçlayan bu workshop aynı zamanda Roma ve Urbino’ da modern ve çağdaş mimariyi tanıtma amaçlı gezilerde içermektedir.