Yeditepe Üniversitesi Lise Yaz Okulu'nda Hem Ders Hem Eğlence Bir Arada Yaşandı

Yeditepe Üniversitesi ve Waterloo Üniversitesi/Renison University College iş birliği ile hazırlanan, lise öğrencilerinin mesleki ve akademik tercihlerini verimli bir biçimde yapmalarına katkı sağlamak amacıyla yapılan "Lise Yaz Okulu" programının dördüncüsü 1 - 13 Temmuz 2018 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Çeşitli okul ve şehirlerden programa katılan 36 öğrenci 2 hafta boyunca üniversitemiz tarafından sunulan 92 ders arasından seçtikleri 4 akademik/mesleki dersin yanı sıra Kanada Waterloo Üniversitesi akademisyenleri tarafından verilen İngilizce derslerine katıldılar.

Waterloo Üniversitesi/Renison University College akademisyenleri Paul De Witte, Zdenko Milos ile Yeditepe Üniversitesi öğretim görevlileri Elçin Çıkrık ve Larry Ademola Oyeniyi.

Genetik ve Biyomühendislik dersi.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nde Çikolata Sanatı ve Fermantasyon Uygulama dersleri.

Oyunculuğa Giriş dersi.

Öğrenciler tarafından en çok ilgi gören dersler arasında Mühendislik bölümleri ağırlıklı olmak üzere Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Sanal Mahkeme, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Psikoloji ve Oyunculuk yer aldı.

Eczacılığa Giriş dersi.

Öğrencilerimiz Diş Hekimliği dersinde sabundan kalıp çıkarıyorlar.

Öğrenciler, derslerin yanı sıra Yemeksepeti ve Sahibinden.com firmalarına yapılan geziler ile iş hayatını tanıma ve merak ettikleri alanlar hakkında sorularını sorma fırsatı buldular. Sosyal sorumluluk gezisi kapsamında ise Darülaceze’ye giderek orada yaşayan büyüklerimizi ziyaret ettiler.

Yemeksepeti gezisinden bir fotoğraf.

Sahibinden.com gezisinden bir fotoğraf.

Darülaceze gezisi.

Yeditepe Üniversitesi öğrenci kulüpleri ise program boyunca öğrencilerimiz ile birlikte oldular. Bilim Kurgu Kulübü etkinlikleri, Müzik Kulübü konseri ve Kareoke etkinliği ile eğlenen öğrenciler, Dr. Alper Ateş ile birlikte teleskop ile gözlemler yapıp “Agora” filmini izleyerek film eleştirileri yaptılar.

İstek Belde Okulları’nda bulunan Astronomi Müzesi’ni ziyaret ederek evrenin yapısına dair yeni ufuklar kazandılar.

Geleceğini planlarken eğlenmeyi de ihmal etmeyen öğrencilerimiz Waterloo Üniversitesi akademisyenleri ve mentörleri ile birlikte Boğaz Tekne Turu’na katıldılar.

Programı başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanan sertifikalarını Yeditepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İpek KARAASLAN ve Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Can Tansel KAYA’dan aldılar.