Stil Danışmanlığı ve İmaj Koçluğu
     Hafta içi - Hafta sonu
     İstanbul NLP Akademi / Caddebostan - Kadıköy
     0 TL
“İnsan bir ortama görünüşüyle girer, düşünceleri ile çıkar.’’ Kişisel stiliniz karşı tarafa sizin hakkınızda bir hikaye anlatır. Nasıl sizden bir tane daha yoksa, stiliniz de size özgüdür ve imajınızın önemli bir parçasını oluşturur. Kişisel imaj, kendimizin ve diğerlerinin aklında yarattığımız algıdır. Siz bir ortamda olmasanız da, kişiler sizi o şekilde hatırlar ve konuşurlar. Kişinin diğerleri üzerinde etkin bir izlenim bırakması kişisel stiliyle de doğru orantılıdır.

Stil Danışmanlığı hakkında bilgi almak isteyen bütün herkes katılabilir.

Minimum : 5 Maksimum : 15
21/12/2019

En son yapılan araştırmalara göre ilk intiba yalnızca 17 saniyede oluşuyor.  Bu sürenin %38’i ses tonunuzdan, ve sadece %7’si kullandığınız kelimelerden oluşurken; dış görünüş ve kişisel stiliniz %55’lik büyük bir bölümü oluşturuyor.  Kişisel stilin günümüzdeki önemi artmaya devam ederken, stil danışmanlığı hizmeti almak kişilerin profesyonel ve sosyal yaşamlarında belirledikleri hedeflere daha hızlı ulaşmalarını sağlar.
Stil danışmanı; kişisel stil ve imajı, danışanın amacına uygun ve belirlediği hedefe yönelik yenileyen bir yol göstericidir.  Stil danışmanı; danışanın hedeflerine ulaşması sürecinde sosyal ve profesyonel hayatına uygun stili belirlerken; vücuduna göre doğru renk, ton, kesim, kumaş ve kalıplı giysileri ve aksesuarları bir araya getirir.  Böylelikle danışan kendisini dış dünyaya dilediği gibi özgüvenle yansıtırken, bununla birlikte etkin bir kişisel marka oluşturmasını da sağlar.  Stil danışmanlığının diğer bir yönü de yalnızca bireylerle değil, kurumsal firmalarla da çalışma olanağıdır.  Kurumsal firmaların giyim kodlarını oluşturabilir; çalışanların da kişisel stillerini güncellemelerini ve çalışma ortamı kuralları çerçevesinde uyumlu giyinmelerini destekler.
Stil danışmanlığı günümüzün talep gören mesleklerinden olmakla birlikte, eğitimi de çok kapsamlı konu başlıklarından oluşur.  Stil danışmanlığı eğitiminde, kişi öncelikle kendi stil analizinizi yaparak başlar, sonrasında öğrendiklerinin getirdiği farkındalıklarla kendisinde uygular ve eksik gördüğü taraflarını geliştirme şansı bulur.  Böylelikle eğitim programının sonunda moda sektörüne yön veren etmenlerden, doğru alışveriş yapmaya kadar uzanan geniş bilgi skalasıyla programı tamamlar.

• Moda Sektörüne Genel Bakış
  • Dünden Bugüne Moda
  • Trend Takibi
  • Moda Kavramları ve Referansları
  • Stil & İmaj Nedir?
  • Kişisel Stilin Günümüzdeki Önemi
  • Doğru ve Etkin Bir İlk İzlenim Nasıl Yaratılır?
  • Stil Danışmanlığı Nedir?
  • Stil Analizi Nasıl Yapılır?
  • Danışanınızla Etkili İletişim Yöntemleri Nelerdir?
  • Vücut Analizi
  • Hedef & İhtiyaç Belirleme
  • Koçluğun Felsefesi
  • Koç Kimdir? Danışman Kimdir?
  • Koçluk Süreci ve Yönetimi
  • Koçluk İletişimi, Danışmanlık İletişimi
  • Doğru Soru Sorma Tekniği
  • Gardrop Analizi