Yeditepe Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi
UYGULAMALI Çikolata Etkinliği
     16/12/2017
     Cumartesi
    
10:30 - 17:00
     Yeditepe Üniversitesi
     450 TL
Eğitim Amacı
Profesyonel olmayan veya profesyonelliğe yeni adım atmış yetişkinleri çikolata ham maddesinden başlayarak farklı çeşitlerde çikolata üretimi ve çikolatanın mutfaklarda kullanımı konusunda hem teorik hem de ağırlıklı olarak uygulamalı şekilde eğitmektir.
Kimler Katılabilir

Etkinlik bu alanda profesyonel olmayan veya profesyonelliğe yeni adım atmış yetişkinlere yöneliktir. Yeditepe ve İstek ailesi için ücret 400 TLdir.

Eğitim İçeriği

Başlama saati: 10:30

Teorik (75 dakika)

Eğitmen: Doç. Dr. Sibel Özilgen

 

  • Çikolatanın endüstriyel üretim yolculuğu
  • Çikolata çeşitleri arasındaki farklar ve yasal düzenlemeler
  • Saklama sırasında çikolatanın yüzeyinde oluşan beyazlanmanın nedenleri ve çikolatanın saklama koşulları
  • Çikolata ve tat uyumu

 

YEMEK/ÇAY ARASI (12:00-12:45)

Başlama saati: 13:00

Uygulama (4 saat)

Eğitmen: Exec. Chef. Nicolas Cartier

 

  1. Çikolata temperleme metotları anlatımı ve uygulama
  2. Tempere edilmiş çikolata ile madlen çikolata yapımı.
  3. Tempere edilmiş çikolata ile dolgulu çikolata yapımı
  4. Yan dekor ve kalıp çikolata yapımı.
  5. Çikolata renklendirme (boyama) teknikleri.

 

Etkinlik kapsamında katılımcılarla sürpriz bir duyusal analiz (tadım) çalışması yapılacaktır.

Her katılımcı uygulamaya aktif olarak katılacak,  her aktiviteyi şefimizin eğitmenliğinde bire bir uygulama şansına sahip olacaktır.

Etkinliğin sonunda katılımcılara “katılım belgesi” verilecektir.

Etkinlik bu alanda profesyonel olmayan veya profesyonelliğe yeni adım atmış yetişkinlere yöneliktir.