Lisanslı Finansal Planlama Uzmanlığı (CERTIFIED FINANCIAL PLANNER-CFP)
     18/11/2017 - 14/04/2018
     27 Gün Örgün Eğitim / 4 Gün Online Eğitim - 217 Saat
     Salı - Perşembe - Cumartesi Günleri
     19:00 - 22:00, 09:30 - 18:00
     İstek Özel Atanur Oğuz Okulları - Gayrettepe / Beşiktaş
     9.440 TL
Lisanslı Finansal Planlama Uzmanı (Certified Financial Planner-CFP) olabilmek için katılım sertifikasının verilmesidir. Finansal planlama, kişilerin tüm finansal ihtiyaçlarını bir bütün olarak değerlendiren ve kişiye en uygun finansal çözümleri sunan bir danışmanlık hizmetidir. Finansal planlama uzmanı, kendisine başvuranların gelirlerini, giderlerini, varlıklarını, borçlarını, risk alabilme profillerini ve gelecekte ulaşmayı istedikleri hedeflerini detaylı bir şekilde değerlendirir. Değerlendirme sonucunda kişiye, sigortacılık, bankacılık, gayrimenkul, finansal yatırım, borçlanma, vergi konuları da dâhil olmak üzere kendisine özel olarak hazırlanan plan sunulur. Kişiler, hazırlanan planı alıp kendileri uygulayabilecekleri gibi, uygulama konusunda finansal planlama uzmanından da destek alabilir. Lisanslı Finansal Planlama Uzmanı, bireylerin özel finansal danışmanıdır. 2014 yılı itibariyle, 25 farklı ülkede 153.000’den fazla Sertifikalı Finansal Planlama Uzmanı bulunmaktadır.

Bu alanda uzmanlaşmak isteyen üniversitelerin son sınıf öğrencileri, yükseklisans ve doktora öğrencileri, finans sektöründe çalışan uzmanlar.

Minimum : 5 Maksimum : 15
10/11/2017

Eğitim Programı:

Modül I:

10 Gün Örgün Eğitim; (70 Saat)

Ders Kodu

Ders Adı

Gün Sayısı

CFP 100

Finansal Planlamanın Temel İlkeleri (Principles of Financial Planning)

CFP 101

Temel ve İleri Finans Matematiği

CFP 102

Temel Yatırım Araçları (Investment Instruments)

CFP 103

Bireysel Vergilendirme Planlaması (Personal Tax Planning)

CFP 104

Bireysel Sigortacılık (Personal Insurance)

Online Skriptler (3 Gün; 21 Saat)

CFP 105

Etik ve Standartlar (Ethics and Standards)(Online)

CFP 106

Bireysel ve Kurumsal Hukuk (Private and Corporate Law) (Online)

CFP 107

Ekonomik ve Yasal Düzenleyiciler (Economic and Regulatory Environment)(Online)

Modül I’in sonunda 4 saatlik bir sınava giriliyor (10.00-12.00 ve 13.00-15.00 arasında). Bu sınavda başarılı olan katılımcılar, Modül II’nin eğitimine katılmaya hak kazanıyorlar.

Modül II:

17 Gün Örgün Eğitim; (119 Saat)

Ders Kodu

Ders Adı

Gün Sayısı

CFP 201

Bireysel Risk Yönetimi ve Sigorta Planlaması (Private Risk Management and Insurance Planning)

CFP 202

Emeklilik Planlaması (Retirement Planning)

CFP 203

Gayrimenkul Planlaması (Estate and Planning)

CFP 204

Finansal Yönetim ve Analiz (Financial Management-Financial Analysis)

CFP 205

Varlık Yönetimi (Asset Management)

CFP 206

Bireysel Finansal Planlama Stratejileri ve Vaka Çalışmalası (Integrated Financial Planning Strategies (Case Studies and Simulation))

Online Skriptler (1 Gün; 7 saat)

CFP 206

Davranışsal Finans (Behavioral Finance)

Modül II’nin sonunda 6 saatlik bir sınava giriliyor (09.30-12.30 ve 13.30-16.30 arasında). Bu sınavda başarılı olan katılımcılar, CFP’nin sınavına katılmaya hak kazanıyorlar.

*Muafiyet : Sermaye Piyasası Düzey 3 sertifikasına sahip olan katılımcılar, diledikleri takdirde "CFC 102 Temel Yatırım Araçları" dersinden muaf olabilirler. Katılımcılar, muafiyet haklarını kullanmak isterlerse bu derslere girmeyecekler, ancak sınavlarda bu konulardan sorumlu olacaklardır.

Programda Toplam Eğitim Süresi

1. Örgün Eğitim: 27 Gün (189 Saat)

2. Online Skriptler: 4 Gün (28 Saat)

Devamlılık:

Derslere devam zorunluluğu %70’dir.

Katılımcılar Yeditepe Üniversitesinin iki modül için yapacağı sınavlarda başarılı olduktan sonra Finansal Planlama Derneği'ne (FPD) başvururlar ve FPD yapacağı mesleki bir incelemenin ardından başarılı olmuş kişiye  Associate Financial Planner(AFP) ünvanı verir. (Burada Dernek-FPD, katılımcının, mesleğin etik kurallarına ilişkin bir taahhütnameyi imzalamasını istemekte ve meslekte 3 yıl çalışmış olma şartına bakmakta vb. bazı uygulamalar sözkonusudur) Eğitim ve sınavlar Türkçe olacaktır.

Yeditepe Üniversitesi'nin 2 modül süren eğitimini başarıyla bitiren ve sertifikasını alanlar Certified Financial Planner sınavına girmek için ayrıca Derneğe başvurur. ABD'den gelen Financial Planning Standarts Board (FPSB) tarafından düzenlenen Certified Financial Planner (CFP) sınavına girer. Bu sınavda başarılı olanlar Finansal Planlama Uzmanı-Certified Financial Planner (CFP) ünvanını alır.

Eğitim Tarihleri :

Program Başlangıç Tarihi: 18 Kasım 2017 Cumartesi

Program Bitiş Tarihi: 14 Nisan 2018 Cumartesi

Sınavlar ile birlikte programın bitiş tarihi (Bütünleme sınavı dahil) : 02.06.2018

Eğitim Günleri:

Salı (19:00 - 22:00)

Perşembe (19:00 - 22:00)

Cumartesi (09:30 - 18:00)

Ücret Tablosu :

Genel Katılımcı : 9.440 TL (%18 KDV Dahil)

FPD Üyesi Katılımcı (%10 indirim) : 8.496 TL (%18 KDV Dahil)

SP Düzey 3 Sertifikasına Sahip Olan ve FPD Üyesi Olan Katılımcı : 7.906 TL (%18 KDV Dahil)