İtalya'da Mimarlık Öğrencilerine Yönelik Gerçekleşecek Olan Workshop Hakkında Merak Edilenler

Mimarlık Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Moira Valeri workshop hakkında merak edilen soruları cevaplandırdı.

Camerino Üniversitesi ile iş birliğinizden biraz bahsedebilir misiniz?

10.000’e yakın öğrencisi bulunan İtalyan üniversiteleri arasında Camerino Üniversitesi’nin 14 yıldır en iyi üniversiteler arasında seçilmesinden dolayı bu workshopa katılmanın öğrencilerimiz açısından kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Özellikle de üniversitenin Mimarlık ve Tasarım Okulu küçük ve enerjik bir fakülte olup tasarım odaklı eğitimi ve dünya çapında bağlantıları ile öğrencilerin uluslararası konferanslar, seminerler ve workshoplar içeren bir programa dahil olmalarını sağlıyor.

Workshop etkinliği için katılım şartları nelerdir?

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencilerinden ARCH 254 - Mimari Tasarım II dersini tamamlamış olanlar başvurabilirler. Ancak tercih önceliği ARCH 353 - Mimari Tasarım III dersini tamamlamış olan öğrencilere verilecektir.

Başvuru yapacak öğrenciler 29 Ocak 2018 tarihine kadar niyet mektuplarını ve portfolyolarını caglayan.ince@yeditepe.edu.tr adresine göndererek yapabilirler. Başvuru gerçekleştiren kişiler 31 Ocak 2018 Çarşamba günü yapılacak olan mülakat için yer ve zaman konusunda bilgilendirilecektir. Mülakat sırasında başvuranların niyet mektuplarının ve portfolyolarının basılı birer kopyasını yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ece Ceylan Baba, Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Zeynep Halu ve Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Moira Valeri tarafından oluşan jüri öğrencilerin başvurularını niyet mektupları, transkriptleri ve portfolyoları üzerinden değerlendirecektir. Değerlendirme sonunda 15 öğrenci programa kabul edilecektir.

2 Şubat 2018 Cuma günü seçilen öğrenciler e-posta yoluyla bilgilendirilecektir.

Detaylı bilgi için lütfen ekteki linki ziyaret ediniz.

Workshop etkinliğinin içeriğinden biraz bahsedebilir misiniz?

Katılımcılar,  verimsiz ve kalıntı bölgelerdeki kamusal alanların ekonomik süreçlerini harekete geçirmek için yerel halk ve turistler arasındaki ilişkiyi yeniden tanımlayacak ve projelendirecektir. Workshop içeriği terk edilmiş veya kullanım dışı kalmış mekan ve binaların mimari kaynağa dönüştürülmesini sürdürülebilirlik başlığı altında ele alacaktır. Workshop, Yrd. Doç. Dr. Moira Valeri ve uluslararası bir yürütücü eşliğinde gerçekleşecektir.

Katılan öğrenciler İtalya’da iki hafta boyunca workshopa katılacak. Bu workshop etkinliğinin öğrencilere kazanımları neler olacaktır?

Bu workshop, Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencilerine 2 haftalık yoğun bir programla Camerino Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Okulu öğrencileri ile beraber çalışma fırsatı verecektir. Çalışma gruplarını kısıtlı bir zaman içerisinde aynı mekanda buluşturmak yoğun bir düşünme ve üretim ritmi gerektirmektedir. Bu tarz bir çalışma teorik bilgilerin ve mimari proje bazında iletişimin gelişmesini sağlar. Farklı kültürlerden ve fiziksel gerçekliklerden gelen öğrencilerin birbirleriyle iletişime geçmelerini, farklı deneyimler, bilgiler ve metotlar öğrenmelerine fırsat verir.

Detaylı bilgi için ; http://sem.yeditepe.edu.tr/tr/bireysel-egitim/architectural-workshop-italy-2018