Denizcilik Kültürü ve Amatör Denizci Belgesi Kursu
     Cumartesi ve Pazar
     Yeditepe Üniversitesi 26 Ağustos Yerleşimi
     550 TL
* Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemiz insanına denizcilik sevgisi ve nosyonu aşılamak, * Denizle birey arasında duygusal bir bağ tesis etmek, * Deniz sevgisi yaratma konusunda insan zihnine küçük dokunuşlar yapmak, * Denizciliğe meraklı, denizi seven, denizde seyir yapmak ve denizciliğin tadına varmak isteyenlerin ufkunu açmak, kişilere bu konuda entelektüel bir altyapı oluşturmak, * Deniz meraklılarına tekne kullanma ve yatçılık konusunda temel bilgiler vermek, onları “Amatör Denizci Belgesi” almaya yönelik Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının sınavlarına hazır hale getirmek ve onları amatör denizci yapmaktır. Kurs sonrasında; Programın tamamına iştirak eden katılımcılara Yeditepe Üniversitesi logolu katılım belgesi verilir. Teorik eğitimi alan katılımcılar Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının bu konuda açacağı sınavlara girerek Amatör Denizci Belgesi alabilirler. Bu belge, tüm dünya sularında yirmi dört metreye kadar bir tekneyi kullanmak için yeterlidir. Belgelerini alan amatör denizciler, teknelerde deniz tecrübelerini artırabilir, kiralayacakları yelkenli/yelkensiz tekne ile ailece tatil yapma, yelken yarışmalarına katılabilme, kendi teknelerinde balığa çıkma, yelkenli bir teknede yolculuğa katılma imkanı elde ederler.

Herkese açık

Minimum : 5 Maksimum : 15
20/11/2017

Eğitimde uydudan yönetilen online denizcilik ve meteoroloji programlarının uygulamalı kullanımları da anlatılacaktır.
•Marine Traffic,
•Anchor (demirleme),
•Europe HD (dijital harita),
•Wind (rüzgar),
•Meteoearth HD,
•Skymap vb.

1. Gün (7 Saat):

• Genel Denizcilik Terimleri ve Teknede Yönler

•Tekne Kesitleri ve Gövde Biçimleri

• Motorlu Tekneler

• Yelkenli Tekneler

• Halatlar ve Bağlama Usulleri

• Manevrayı Etkileyen Faktörler

• Aborda ve Avara (Yanaşma ve Ayrılma)

• Demirleme

• Deniz Kazaları ve Can Kurtarma Araçları

• Denize Adam Düşme

• Denizde Çatışmayı önleme, Çatışma ve Sonrası Alınacak Önlemler

• Teknenin Karaya Oturması

• Yedekleme ve Yedeklenme

2. Gün (7 Saat):

• Yangın

• Tekneyi Terk ve Denizde Canlı Kalma

• Teknede İlkyardım ve Sağlık Kılavuzu

• Meteoroloji

• Navigasyon/Seyir

• Denizde haberleşme

• Deniz Hukuku ve Uluslararası Sözleşmeler

• Motor

• Elektrik

• Deneme sınavı

NOT: Konular barkovizyon sistemi ile teorik olarak anlatılacak ve hemen ardından eğitim pratik uygulamalarla desteklenecektir. Pratik uygulamalar kapsamında;

• Harita tanıtımı, ölçekler, haritada derece ve mesafe ve kerteriz kavramlarının uygulamaları, harita üzerinde rota çizimi,

• Düdük, dürbün, pusula kullanımı,

• Gemici bağı örnekleri ve bu bağların pratik uygulamaları gibi çalışmalar,

• İnternet aracılığıyla digital harita gösterimi, dünya denizlerinde online deniz trafiği akışının ve meteorolojik haritaların incelenmesi,

konuları eğitim müfredatı kapsamında yer almaktadır.

Her konu içerisinde o konuya ilişkin sorulabilecek soruların çözümlerine de yer verilecektir.

Sınavlara hazırlananlar için geniş bir soru bankası da katılımcılarla paylaşılacaktır.