Yeditepe Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi
Uygulamalı Çikolata Atölyesi
     10/02/2018
     1 Gün
     Cumartesi
     10:30 - 17:00
     Yeditepe Üniversitesi 26 Ağustos Yerleşimi - Uygulama Mutfağı
     240 TL
Eğitim Amacı
Profesyonel olmayan veya profesyonelliğe yeni adım atmış yetişkinleri çikolata ham maddesinden başlayarak farklı çeşitlerde çikolata üretimi ve çikolatanın mutfaklarda kullanımı konusunda hem teorik hem de ağırlıklı olarak uygulamalı şekilde eğitmektir.
Kimler Katılabilir

Etkinlik bu alanda profesyonel olmayan veya profesyonelliğe yeni adım atmış yetişkinlere yöneliktir.

Kontenjan
-
Son Başvuru Tarihi
29/01/2018
Eğitim İçeriği

Başlama saati: 10:30
Teorik (75 dakika)
 

  • Çikolatanın endüstriyel üretim yolculuğu
  • Çikolata çeşitleri arasındaki farklar ve yasal düzenlemeler
  • Saklama sırasında çikolatanın yüzeyinde oluşan beyazlanmanın nedenleri ve çikolatanın saklama koşulları
  • Çikolata ve tat uyumu

 
YEMEK/ÇAY ARASI (12:00-12:45)
Başlama saati: 13:00
Uygulama (4 saat)
 

  1. Çikolata temperleme metotları anlatımı ve uygulama
  2. Tempere edilmiş çikolata ile madlen çikolata yapımı.
  3. Tempere edilmiş çikolata ile dolgulu çikolata yapımı
  4. Yan dekor ve kalıp çikolata yapımı.
  5. Çikolata renklendirme (boyama) teknikleri.

 

Atölye kapsamında katılımcılarla sürpriz bir duyusal analiz (tadım) çalışması yapılacaktır.

Her katılımcı uygulamaya aktif olarak katılacak,  her aktiviteyi şefimizin eğitmenliğinde bire bir uygulama şansına sahip olacaktır.

Atölye sonunda katılımcılara “katılım belgesi” verilecektir.