3.SEVİYE YANGIN EĞİTİCİ EĞİTİMİ PROGRAMI

Hafta içi - Hafta sonu

Sırasıyla GAZİANTEP, İZMİR, ANTALYA, ANKARA, KAYSERİ, BALIKESİR
     0 TL
Alt kısımda belirtilen kanun ve yönetmelikler baz alınarak mevzuata uygun şekilde işletmelerde talepler doğrultusunda “BİNALARDA, YANGIN GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI” hazırlar.

Özel sektörde veya kamu kurumlarında en az 1 yıl tecrübesi olan ve aşağıdaki şartlardan herhangi birini taşıyan kişiler başvurabilir.

• Özel veya kamu kuruluşlarında eğitim bölümlerinde çalışan en az Lise ve Dengi Okul Mezunu,
  • Üniversitelerin ön lisans (İş sağlığı ve iş güvenliği, sivil savunma, insan kaynakları ve itfaiyecilik bölümü) programında okuyan ya da mezun olanlar,
  • Ortak Sağlık Güvenlik Birimlerinde görev yapan A, B ve C sertifikasına sahip iş güvenliği uzmanları,
  • Özel Eğitim Merkezlerinde Eğitici olarak çalışanlar,
  • İSG Uzman adayları,
  • Bağımsız veya kuruma bağlı eğitim veren eğiticiler,
  • Eğitimci olmak isteyen veya yeni meslek edinmek isteyen En az Üniversite ön lisans Mezunları,
  • Özel Firmalarda veya Kamu Kurum ve Kuruluşlarında görev yapan İSG uzmanları.

(1. Seviye ve  2. Seviye Yangın Eğitici Eğitimini tamamlayanlar 3. Seviye Yangın Eğitici Eğitimini  Almaya Hak Kazanmaktadır.)

Eğitim Süreci ve Sertifikalandırma ;

a) Sertifikalarınız da olabilecek yanlışların önüne geçilebilmesi için, eğitime başlamadan önce, katılımcı kimliğini ve mezuniyet belgesini bulentustalar@gmail.com veya bulent@erisimegitim.com.tr adreslerinden birisine scanner yaparak mail atması gerekmektedir.

b) Eğitim sırasında dağıtılan yoklama kağıtlarına katılımcılar doldurmak kaydı ile imza atacaklardır.

c) Eğitim yoklamalarına, eğitim koordinatörü de imza atacaktır.

d) Eğitim bittikten sonra katılımcılara, eğitmen tarafından eğitim değerlendirme formu ve sertifika testi dağıtılarak doldurmaları sağlanacaktır. Sertifika sınavını geçme notu 100 üzerinden, 70 puan ve üzeridir.

e) Olumsuz hava koşulları, vardiya değişikliği, kursiyerlerin bilgi ve tecrübe koşulları gibi nedenlerden dolayı, eğitimin saat ve içeriğini değiştirme tasarrufu ERİŞİM EĞİTİM MERKEZİ'ne aittir.

f) Uygulama eğitimi icra edilirken, oluşabilecek risklerden eğitmen sorumlu olup, üniversite sorumlu değildir.

g) Sertifikalar, YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ tarafından hazırlanarak, onaylanacaktır.

Eğitim Sonrası Bireysel Kazanımlar ;

• Binaların, kullanım amaçlarına göre sınıflarını ve binaların tehlike sınıflarını bilir.
  • Kaçış yolu sayısı ve genişliklerini, kullanıcı yükü ve katsayılarını bilir.
  • Kaçış merdivenlerinin, özellik ve standartlarını bilir.
  • Doğalgaz ve LPG tesisatlı kazan dairelerinde güvenlik önlemlerini bilir.
  • Acil durum aydınlatma sistemlerini, sesli ve ışıklı uyarı sistemlerini bilir.
  • Duman kontrol sistemlerini bilir.
  • Dedektör çeşitlerini ( duman, ısı, vs), çalışma prensiplerini ve standartlarını bilir.
  • Otomatik algılama sistemi gereken binaları bilir.
  • Yangın algılama ve uyarı sistemlerini bilir.
  • Sulu söndürme ( ıslak, kuru) sistemlerini, bu sistemler için su ihtiyaçlarını hesaplayabilir, sprinklerin çeşitlerini ve kapasitelerini bilir.
  • Köpüklü, Gazlı ve Kuru tozlu söndürme sistemlerini bilir.
  • Yangın dolaplarının, Hidrantların, Yangın pompalarının, özelliklerini, standartlarını ve su ihtiyaçlarını hesaplayabilir.
  • Taşınabilir yangın söndürme tüplerinin standartlara uygunluk ve kontrolünü bilir.
  • İtfaiye su verme ağzını bilir.
  • Tehlikeli maddelerin sınıflarını bilir.
  • LPG(Likid petrol gazı) ile ilgili alınan güvenlik tedbirlerinin, yangın yönetmeliğine uygunluğunu tespit edebilir.
  • Yanıcı ve parlayıcı sıvıların, sınıflarını bilir.
  • Yanıcı ve parlayıcı sıvılar ile ilgili alınan güvenlik tedbirlerinin, yangın yönetmeliğine uygunluğunu tespit edebilir.
  • 2013 tarihli işyerlerin de acil durumlar hakkında yönetmelik gereği, hazırlanması gereken ACİL DURUM PLANLARINI hazırlar, kontrol ve revize edebilir.
  • Acil eylem planlarındaki, yangın postalarına eğitim verip, eğitim sonunda KATILIM BELGESİ veya KATILIM SERTİFİKASI verebilir.
  • Talepler doğrultusunda, YANGIN RİSK ANALİZİ yapabilir ve analiz sonucunda YAZILI RAPOR sunabilir.
  • Talepler doğrultusunda, BİNALARDA, YANGIN GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI yapabilir.

Eğitim Sonrası Kurumsal Kazanımlar ;

• Kurum içerisinde yangın güvenliği konularında kontrol
  • Yangın çıkmaması için önlemlerin bilinçlendirilmiş yetkinlik bazlı birisinin yapması,
  • İşletme veya kurumların prestijinin korunmasını,
  • Verim ve kalitenin artmasını,
  • Maliyetlerin düşürülmesi,
  • Genel Yangın kontrollerinin yapılması ve raporlanması,

Yasal Dayanağı ;

* 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu.

* 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu.

* 2009 tarihli Binaların Yangınlardan Korunması Hakkındaki Yönetmelik.

* 2013 tarihli İş Yerlerinde Acil Durumlar Hakkındaki Yönetmelik.

* 2013 tarihli Sağlık ve Güvenlik İşaretleri Yönetmeliği.

* Yeditepe Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Yönetmeliği.

* 2006 tarihli 26326 belediye itfaiye yönetmeliği

* 2001 tarihli 4708 sayılı yapı denetimi hakkında kanun

*2008 tarihli 26778 sayılı Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği

NOT : Türkiye de İLK  defa tarafımızdan çıkarılmış bir eğitimdir.