KAPALI – KISITLI ALANLARDA ÇALIŞMA EĞİTİCİ EĞİTİMİ PROGRAMI

2 Gün Örgün 3 Gün Online
     ANKARA
     0 TL
Alt kısımda belirtilen kanun ve yönetmelikler baz alınarak mevzuata uygun şekilde işletmelerde çalışan tüm personelin zorunlu alması gereken 1 günlük “ Kapalı – Kısıtlı Alanlarda Çalışma Eğitimi ” verebilecek, kimyasallarla çalışmalarda güvenlik önlemleri alınması, kirli havanın bertaraf yapılarak temiz hava girişinin sağlanması, acil durumlarda müdahale vb. konularında '' Kapalı – Kısıtlı Alanlarda Çalışma Eğitici Eğitmeni'' yetiştirmektir.

Özel sektörde veya kamu kurumlarında en az 1 yıl tecrübesi olan ve aşağıdaki şartlardan herhangi birini taşıyan  ve Zorunlu Eğitimleri tamamlayan kişiler başvurabilir.

• Özel veya kamu kuruluşlarında eğitim bölümlerinde çalışan en az Lise ve Dengi Okul Mezunu,
  • Üniversitelerin ön lisans (İş sağlığı ve iş güvenliği, sivil savunma, insan kaynakları ve itfaiyecilik bölümü) programında okuyan ya da mezun olanlar,
  • Ortak Sağlık Güvenlik Birimlerinde görev yapan A, B ve C sertifikasına sahip iş güvenliği uzmanları,
  • Özel Eğitim Merkezlerinde Eğitici olarak çalışanlar,
  • İSG Uzman adayları,
  • Bağımsız veya kuruma bağlı eğitim veren eğiticiler,
  • Eğitimci olmak isteyen veya yeni meslek edinmek isteyen En az Üniversite ön lisans Mezunları,
  • Özel Firmalarda veya Kamu Kurum ve Kuruluşlarında görev yapan İSG uzmanları.
  • Kapalı alanlarda yoğun halde çalışma yapan firmaların yöneticileri,
  • Kamu Kurum ve Kuruluşları veya Özel Sektör Sivil Savunma Uzmanları,
  • İş sağlığı, İnsan Kaynakları ve Sivil Savunma Bölümlerinden mezun veya okuyan öğrenciler,

(1. Seviye Yangın Eğitici Eğitimini, 1. Seviye Yüksekte Çalışma Eğitici Eğitimini Tamamlayan ve İlkyardımcı Eğitimini Tamamlayan Katılımcılar bu Eğitici Programını Almaya Hak Kazanmaktadır.)

Eğitimin Uygulama İçeriği ;

Kapalı alan tankerde kontrol, çalışma alan emniyeti alma, gerekli form ve izinlerin alınması, çalışma ortamının kontrolü ve temizi hava oranı tespiti, kapalı alanda kişisel koruyucu donanımlar, temiz hava solunum cihazı ve maske kullanımı, kapalı alanda çalışırkıregı95t4en bayılma yaşayan personelin hızlı ve anında çıkarılması-tahliyesi, çıkarılan personelin güvenli alana taşınması, çıkarılan personelin ilk yardım uygulamasının yapılması ve hastaneye sevkinin sağlanması…

Eğitime Katılacak Kişi Sayısı ;

1 grupta yer alacak maksimum kursiyer sayısı 20 dir.

Eğitim Yeri ;

Şu anda İSTANBUL, Çok Yakında Diğer İL temsilciliklerimizde açılarak katılımcılarımıza duyuru yapılacaktır.

Eğitim Süreci ve Sertifikalandırma ;

1. Sertifikalarınız da olabilecek yanlışların önüne geçilebilmesi için, eğitime başlamadan önce, katılımcı kimliğini, mezuniyet belgesini diğer katılımı zorunlu olan Eğitici Eğitimi Belgelerini  bulentustalar@gmail.com veya bulent@erisimegitim.com.tr adreslerinden birisine scanner yaparak mail atması gerekmektedir.

b) Eğitim sırasında dağıtılan yoklama kağıtlarına katılımcılar doldurmak kaydı ile imza atacaklardır.

c) Eğitim yoklamalarına, eğitim koordinatörü de imza atacaktır.

d) Eğitim bittikten sonra katılımcılara, eğitmen tarafından eğitim değerlendirme formu ve sertifika testi dağıtılarak doldurmaları sağlanacaktır. Sertifika sınavını geçme notu 100 üzerinden, 70 puan ve üzeridir.

e) Olumsuz hava koşulları, vardiya değişikliği, kursiyerlerin bilgi ve tecrübe koşulları gibi nedenlerden dolayı, eğitimin saat ve içeriğini değiştirme tasarrufu Erişim Eğitim Merkezine aittir.

f) Uygulama eğitimi icra edilirken, oluşabilecek risklerden eğitmen sorumlu olup, üniversite sorumlu değildir.

g) Sertifikalar, YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ tarafından hazırlanarak onaylanacaktır.

Eğitim Sonrası Bireysel Kazanımlar ;

• Kaplı – Kısıtlı alanlarda çalışma yapacak olan personeli denetleme, kontrol edebilme,
  • Kapalı – Kısıtlı alanlarda çalışmalarda, standartları belirleme, talimatlar yazma,
  • Kapalı – Kısıtlı alanlarda çalışma yapacak arkadaşların seçimi ve sağlık kontrollerinin denetlenmesi,
  • Kapalı – Kısıtlı alanlarda olabilecek kaza, ramak kala ve acil durumlara müdahale etme ve kurtarma çalışmalarında bulunma,
  • Kapalı – Kısıtlı alanlar da Acil Durum Planı Düzenleme, Risk Analizi Yapma ve Kişisel Koruyucu Donanımları belirleme,
  • Kapalı – Kısıtlı alanlarda çalışma yapmalarda kirli havanın bertafının sağlanması, temiz hava solunum cihazları kullanımlarının kazandırılması,
  • Kapalı – Kısıtlı alanlarda çalışma yapılmadan önce içerisinde bulunan gazların ölçümlerinin yapılarak raporlanması,
  • Kapalı – Kısıtlı alanlarda çalışma yapacak personele eğitim vererek, personele Katılım Sertifikası veya Katılım Belgesi düzenleyebilecektir.

Eğitim Sonrası Kurumsal Kazanımlar ;

• Kurum içerisinde, basit tedbirsizlik sonucu meydana gelebilecek kazaların önlenmesini,
  • Zehirlenme, Boğulma, Patlama ve Parlama olmaması için mücadele edilmesini,
  • İşletme veya kurumların prestijinin korunmasını,
  • Verim ve kalitenin artmasını,
  • Eğitim maliyetlerin düşürülmesi,
  • Personelin öz güveninin artırılmasını,
  • Yetişkinlere doğru ve etkili eğitim vermenin başarısını sağlayacaktır.

Eğitimin Yasal Dayanağı ;

* 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu

* 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu.

* 2013 tarihli Kişisel Koruyucu Donanımların İşyerlerinde kullanılması hakkında yönetmelik,

* 2013 tarihli Kimyasal Maddelerle çalışmalarda sağlık ve güvenlik önlemleri hakkında yönetmelik,

* 2013 tarihli Sağlık ve Güvenlik İşaretleri Yönetmeliği.

* Yeditepe Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Yönetmeliği.