1. Seviye Temel Yakın Koruma Eğitimi

Hafta içi
Eğitim Yeri
Yeditepe Üniversitesi 26 Ağustos Yerleşimi

Yakın Koruma Eğitimi Sertifika Programı İle; 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun kapsamında görev yapan; son yıllarda özel güvenlik ve koruma sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli yakın koruma personellerini, akademik eğitim ile destekleyerek, ulusal ve uluslararası platformda kabul gören yakın koruma ihtiyacına cevap verebilecek donanıma sahip, güvenlik alanında ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmeleri takip edebilen, alanında tabi olduğu kanun ve yönetmeliklere hakim, kişi temel hak ve özgürlüklerine saygılı, sosyal ve kültürel alanda yetkin ve özgüven sahibi, her türlü zor ve kritik şartlar altında doğru, hızlı karar verebilme ve uygulayabilme becerisine sahip, profesyonel yakın koruma personelleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

–  Programa ilgi duyan, kendini yakın savunma ve yakın koruma alanında geliştirmek isteyen, eğitim seviyesi ön koşulu olamayan, 18 yaşını tamamlamış erkek ve kadın adaylar,
–  5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun kapsamında, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektöre ait iştiraklerde görev alan ya da almayı düşünen;  silahlı veya silahsız özel güvenlik görevlisi, yöneticisi kimlik kartına sahip özel güvenlik personelleri,
– Yakın koruma eğitimini ve sertifikasını almaya müteakip, 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun kapsamında yakın korumalığı profesyonel meslek edinmeyi düşünen,  silahlı ya da silahsız özel güvenlik ve koruma görevlisi, yöneticisi olmayı planlayan kişiler,
–  Kamu veya özel sektör bünyesinde görev alan, 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun kapsamında, koruma ve güvenlik personeli istihdam eden veya etmeyi planlayan yönetici, girişimci ve müteşebbislerdir.
İstek Vakfı Okulları öğrencilerine ve çalışanlarına, Yeditepe Üniversitesi öğrencilerine, çalışanlarına ve mezunlarına, İSTEKKART sahiplerine %10 indirim yapılacaktır.

Min: 30 Max: 50

Programa Genel Katılım Şartları:

Yakın koruma eğitimine, 18 yaşını tamamlamış, uygun şartları taşıyan erkek ve kadın bütün bireyler katılabilmekte ve yakın koruma personeli olabilmektedir. Eğer sizde, stres altında karar verebilme, tehlikeleri önceden sezebilme, olaylara doğru, meşru müdafaa yöntem ve tekniklerle müdahale edebilme yeteneğine sahip olmak ve kendinizi bu alanda geliştirmek istiyorsanız; 3 farklı seviyede hazırlanan eğitimlerin;  "Birinci Seviye Temel Yakın Koruma Eğitimi" ile başlayabilir, eğitimi başarıyla tamamlayıp sertifika almaya hak kazanmaya müteakip isteğe bağlı (program açıldığında), " İkinci Seviye Profesyonel Yakın Koruma Eğitimine" devam edebilir, eğitimde başarılı olup sertifika almaya hak kazanmaya müteakip isteğe bağlı (program açıldığında), "Üçüncü Seviye VIP Yakın Koruma Eğitimine" devam edebilirsiniz.

Uygun katılım şartlarını taşımak koşuluyla istenilen herhangi bir seviyedeki eğitimi veya 3 ayrı seviyedeki eğitimlerin tamamını başarı ile bitirmeye  müteakip, ulusal ve uluslararası platformda kabul görecek, mesleğinde kendini teorik ve uygulamalı eğitimlerle donatmış, alanında uzmanlaşmış profesyoneller olarak ilgili kanun ve yönetmelikler kapsamında mesleklerini icra edebileceklerdir.

S.N.

İleri Sürüş Teknikleri

Temel Yakın Savunma

Toplam

4- Saat Eğitimi Değerlendirme, Anket Uygulaması ve Sertifika Kapanış Programı.

192 Ders Saati Eğitim Planlanmıştır.

Özel Şartlar;

• 18 Yaşını tamamlamış olmak.
  • Vücut Kitle İndeksi uygun olmak.
  • Spor yapabilme şartlarına (fiziki ve kardiyolojik olarak) sahip olmak.
  • En Az  "B Sınıfı Sürücü Belgesine" sahip olmak.(Sürücü Belgesi olmayan adaylar eğitime kabul edilecek ancak; sürüş teknikleri eğitiminden muaf tutulacak ve bu eğitim sertifika detayına işlenmeyecektir.)
  • Kamu haklarından yoksun olmamak.
  • 6136 sayılı kanuna muhalefet sebebiyle ceza almamış olmak.

Kayıt İçin Gerekli Evraklar;

• Nüfus cüzdanı veya kimlik kartı fotokopisi.
  • Kendi silahı ile  atış eğitimi almak isteyenler için silah ruhsatı fotokopisi.
  • Görev silahı ile atış yapacak özel güvenlik görevlileri için özel güvenlik silah taşıma / bulundurma belgesi fotokopisi.
  • Bulundurma ruhsatlı tabancalarla atış yapacaklar için yol izin belgesi.
  • Spor yapabilir onaylı Sağlık Raporu. (Aile hekiminden alınabilir.)
  • Adli Sicil Kaydı Belgesi (E- Devlet üzerinden alınabilir.)
  • 4 Adet Vesikalık Fotoğraf

Bu eğitim Dünya Yakın Savunma Federasyonu (WDATF) iş birliğiyle gerçekleştirilmektedir.

Ayrıntılı bilgi ve kayıt için :

E-posta: wdatf@wdatf.org.tr