Anti Terror Yakın Koruma Eğitimi

Hafta içi
Eğitim Yeri
Yeditepe Üniversitesi 26 Ağustos Yerleşimi

Anti - Terror Yakın Koruma Eğitimi; Kamu kurumları veya özel sektör kuruluşlarında, 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun başta olmak üzere, ilgili diğer kanunlar ve yönetmelikler kapsamında ve ilgili mevzuatlar çerçevesinde güvenlik ve koruma hizmeti veren, özel güvenlik ve yakın koruma personellerinin; sorumluluk alanı ve korunan kişilere karşı, meydana gelebilecek tehlike, tehdit ve saldırı gibi güvenlik sorunlarının oluşması gibi olumsuz durumlardan en az etkilenecek şekilde, doğru reaksiyon verme yetkinliklerinin arttırılması, psikolojik hazırlık ile meşru savunma yöntemleri ile tehlikeli alandan çıkış ya da tehlikenin bertaraftı ile doğru ve etkin acil durum prosedürlerini uygulayabilmesi kabiliyetlerini teorik ve pratik olarak geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Kamuda veya özel sektörde;
•  Koruma ve güvenlik hizmetlerinde görev yapan koruma ve güvenlik personelleri,
•  Yakın koruma personelleri ile terör saldırılarına karşı hedef kişiler,
• Eğitime ilgi duyan, kendini  yakın koruma konularında geliştirmek ve bu alanda meslek icra etmek isteyen erkek ve kadın adaylar, eğitimin ana hedef kitlesini oluşturmaktadır.
İstek Vakfı Okulları öğrencilerine ve çalışanlarına, Yeditepe Üniversitesi öğrencilerine, çalışanlarına ve mezunlarına, İSTEKKART sahiplerine %10 indirim yapılacaktır.

Min: 10 Maximum: 50

Programa Genel Katılım Şartları:

Yakın koruma eğitimine, 18 yaşını tamamlamış, uygun şartları taşıyan erkek  ve kadın bütün bireyler katılabilmekte ve yakın koruma personeli olabilmektedir. Stres altında karar verebilme, tehlikeleri önceden sezebilme, olaylara doğru meşru müdafaa yöntemlerini ve tekniklerle müdahale edebilme yeteneğine sahip olmak ve kendinizi bu alanda geliştirmek istiyorsanız, "Anti Terror Yakın Koruma Eğitimini" tercih edebilir, mesleğinde kendini teorik ve uygulamalı eğitimlerle donatmış, alanında uzmanlaşmış kişiler olarak ilgili kanun ve yönetmelikler çerçevesinde mesleğinizi icra edebilirsiniz.

S.N.

DERSİN ADI

DERS SAATİ

YÖNTEM

Özel Güvenlik Hukuku ve Kişi Hakları

Güvenlik Tedbirleri

Temel İlk Yardım

Etkili İletişim ve Beden Dili

Protokol ve Sosyal Davranış

Uyuşturucu Madde Bilgileri ve Etkileri

Kişi Koruma

Koruma Hizmetleri

Silah Bilgisi

Temel ve Taktik Atış Teknikleri

İleri Sürüş Teknikleri

Temel Yakın Savunma

Toplam

4- Saat Eğitimi Değerlendirme, Anket Uygulaması ve Sertifika Kapanış Programı.

96 Ders Saati Eğitim Planlanmıştır.

Özel Şartlar;

• 18 Yaşını tamamlamış olmak.
  • Vücut Kitle İndeksi uygun olmak.
  • Spor yapabilme şartlarına (fiziki ve kardiyolojik olarak) sahip olmak.
  • En Az  "B Sınıfı Sürücü Belgesine" sahip olmak. (Sürücü Belgesi olmayan adaylar eğitime kabul edilecek ancak; sürüş teknikleri eğitiminden muaf tutulacak ve bu eğitim sertifika detayına işlenmeyecektir.)
  • Kamu haklarından yoksun olmamak.
  • 6136 sayılı kanuna muhalefet sebebiyle ceza almamış olmak.

Kayıt İçin Gerekli Evraklar;

• Nüfus cüzdanı veya kimlik kartı fotokopisi.
  • Kendi silahı ile  atış eğitimi almak isteyenler için silah ruhsatı fotokopisi.
  • Görev silahı ile atış yapacak özel güvenlik görevlileri için özel güvenlik silah taşıma / bulundurma belgesi fotokopisi.
  • Bulundurma ruhsatlı tabancalarla atış yapacaklar için yol izin belgesi.
  • Spor yapabilir onaylı Sağlık Raporu. (Aile hekiminden alınabilir.)
  • Adli Sicil Kaydı Belgesi (E- Devlet üzerinden alınabilir.)
  • 4 Adet Vesikalık Fotoğraf

Bu eğitim Dünya Yakın Savunma Federasyonu (WDATF) iş birliğiyle gerçekleştirilmektedir.

Ayrıntılı bilgi ve kayıt için :

E-posta: wdatf@wdatf.org.tr