Yakın Savunma Eğitmenliği Sertifika Programı

Hafta içi - Hafta sonu
Eğitim Yeri
Yeditepe Üniversitesi 26 Ağustos Yerleşimi

Yakın Savunma Eğitmenliği; Kamu kurumları veya özel sektör kuruluşlarında, 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun başta olmak üzere, ilgili diğer kanunlar ve yönetmelikler kapsamında güvenlik ve koruma hizmeti veren, özel güvenlik ve yakın koruma personellerinin; sorumluluk alanı ve korunan kişilere karşı, meydana gelebilecek tehlike, tehdit ve saldırı gibi güvenlik sorunlarının oluşması gibi olumsuz durumlardan en az etkilenecek şekilde, doğru reaksiyon verme yetkinliklerinin arttırılması, psikolojik hazırlık ile meşru savunma yöntemleri ve tehlikeli alandan çıkış ya da bertaraftı çerçevesinde doğru ve etkin acil durum prosedürlerini uygulayabilme kabiliyetlerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Aynı zamanda Dünya Yakın Savunma Federasyonunun Yakın Savunma Eğitmeni olarak düzenlenecek olan tüm seminerlere katılım sağlayabilecek ve eğitmenlik yapabileceksiniz. Alınacak olan bu belge ile Halk Eğitim Merkezlerinde Yakın Savunma branşında Usta Öğreticilik yapabileceksiniz.

Kamuda veya özel sektörde;
•  Koruma ve güvenlik hizmetlerinde görevli koruma ve güvenlik personelleri,
•  Yakın koruma personelleri ve terör saldırılarına karşı hedef kişiler,

•  Dünya Yakın Savunma Federasyonu tarafından verilen en az 1. Dan sahibi olanlar programa katılabilir.
•  Eğitime ilgi duyan, kendini Yakın Savunma teknikleri konularında geliştirmek ve Yakın Savunma Eğitmeni olarak bu alanda  meslek icra etmek isteyen erkek ve kadın adaylar, eğitimin ana hedef kitlesini oluşturmaktadır.
İstek Vakfı Okulları öğrencilerine ve çalışanlarına, Yeditepe Üniversitesi öğrencilerine, çalışanlarına ve mezunlarına, İSTEKKART sahiplerine %10 indirim yapılacaktır.

Min: 1 Maximum: 50

Temel – Orta – İleri Seviye Yakın Savunma Teknikleri

• Kültür fizik amacı ve önemi, düşüşler, taklalar,
  • Temel teknikler (hareketsiz, hareketli, uygulamalı),
  • Etkili vuruşlar, saldırgan veya şüpheli şahsı teslim alma ve taşıma teknikleri,
  • Tek kişinin teçhizatsız saldırısına karşı savunma teknikleri,
  • Birden fazla kişinin teçhizatsız saldırısına karşı savunma teknikleri,
  • Tek kişinin teçhizatlı (sopalı, bıçaklı, silahlı) saldırısına karşı savunma teknikleri,
  • Birden fazla kişinin teçhizatlı (sopalı, bıçaklı, silahlı) saldırısına karşı savunma teknikleri,
  • Korunma teknikleri, araç içi ve araç dışı savunma teknikleri,
  • Senaryo çalışmaları.

Eğitimin Kazanımları :

İnsanın hayatı boyunca belki de başına bir kere gelebilecek kavga, şüpheli bir şahsa müdahale etme, toplumsal bir olaya müdahale etme, hırsızlık, kapkaç, rehin alınma veya rehine kurtarma, taciz veya tecavüze uğrama, gasp edilme, tinerci veya bir serserinin saldırısına maruz kalma, soygun, şahıs veya bir mekanı korurken yaşanabilecek olumsuzluklar olabilir.

Yakın Savunma her türlü saldırıyı önlemek amacı ile kurulmuş olan bir sistemdir. Kapalı alanda, açık alanda, otururken, ayakta, araç içinde veya dışında, bir veya birden fazla kişinin teçhizatlı (sopa, bıçak, silah) veya teçhizatsız saldırılarına karşı kendinize, saldırgana ve etrafınızdaki hiç kimseye zarar vermeden, saldırıyı bertaraf edebiliyorsunuz.

Tamamı ile yerli ve Milli bir sistemdir. 2500 teknikten oluşur. Eğitimlerimiz dışarıda başınıza gelebilecek her türlü saldırı pozisyonu kurgulanarak verilmektedir. Eğitim esnasında saldırıyı gerçekmiş gibi yaşayacaksınız ve müdahale ettiğinizde bu sistemi öğrendiğiniz için kendinizi şanslı hissedeceksiniz. Özgüveniniz artacak. Hayata daha pozitif bakacaksınız. Teknikleri çok kısa bir süre içerisinde öğrenebileceksiniz.

Özel Şartlar ve Kayıt İçin Gerekli Belgeler ;

• 18 Yaşını tamamlamış olmak.
  • Kamu haklarından yoksun olmamak.
  • Spor yapabilme şartlarına (fiziki ve kardiyolojik olarak) sahip olmak.
  • Spor yapabilir onaylı Sağlık Raporu. (Aile hekiminden alınabilir.)
  • Adli Sicil Kaydı Belgesi (E- Devlet üzerinden alınabilir.)
  • Nüfus cüzdanı veya kimlik kartı fotokopisi.
  • 4 Adet Vesikalık Fotoğraf

Bu eğitim IDEPS AKADEMİ Uluslararası Savunma Eğitimi ve Koruma Hizmetleri Ltd. Şti. ve Dünya Yakın Savunma Federasyonu (WDATF) iş birliğiyle gerçekleştirilmektedir.

Ayrıntılı bilgi ve kayıt için :

E-posta: wdatf@wdatf.org.tr