Analogtan Dijitale Fotoğrafın Temelleri

Analogtan Dijitale Fotoğrafın Temelleri
Eğitim Tarihi
-
Eğitim Süresi
8 Hafta/24 Saat
Eğitim Günleri
Cumartesi
Eğitim Saatleri
10:00 ~ 13:00
Eğitim Yeri
Yeditepe Üniversitesi 26 Ağustos Yerleşimi
Eğitim Ücreti (TL)
4250
Eğitimin Amacı

Fotoğraf sanatının sırlarını öğrenmek, teorik ve pratik anlamda kendini geliştirmek, sanatsal bakış açısı kazanmak, başarılı portföyler oluşturarak daha çok kişiye ulaşmak isteyen profesyonel ve amatör fotoğraf tutkunları için hazırladığımız Daha Güzel Fotoğraflar İçin Profesyonel İpuçları programımız, 8 hafta, 24 saatten oluşan ve sektörde deneyim sahibi hocamızın öğrencilerimize işin inceliklerini öğrettiği butik bir eğitimdir. Doğru ekipman kullanımından ışık tekniklerine, net ve keskin fotoğraf yöntemlerinden fotoğrafa dinamizm katmaya, portre çekimlerinin inceliklerinden manzara fotoğrafçılığında püf noktalara kadar fotoğraf sanatının A’dan Z’ye tüm detaylarını içermektedir.

Kimler Katılabilir

Eğitime, Fotoğrafçılık konusunda kendisini geliştirmek ve bu alanda uzmanlık kazanmak isteyen, sanata ilgi duyan, temel ve orta düzeyde fotoğraf makinası kullanım bilgisine sahip herkes katılabilir.

Son Başvuru Tarihi
Kontenjan
Min:6 Max:20

8 hafta, 24 saatten oluşan ve sektörde deneyim sahibi hocamızın öğrencilerimize işin inceliklerini öğrettiği butik bir eğitimdir. Doğru ekipman kullanımından ışık tekniklerine, net ve keskin fotoğraf yöntemlerinden fotoğrafa dinamizm katmaya, portre çekimlerinin inceliklerinden manzara fotoğrafçılığında püf noktalara kadar fotoğraf sanatının A’dan Z’ye tüm detaylarını içermektedir.

Eğitim içeriği aşağıdaki konulardan oluşmaktadır:

1. Hafta: Makinenin çalışma prensipleri, lensler, ışık formülleri ve çekim bilgileri. Fotoğrafın vurucu unsurları.

2. Hafta: Makine ayarları, kompozisyon. Flaş bilgileri, renk sıcaklığı, netleme yöntemleri. Fotoğraf okuma.

3. Hafta: Hızlı çekim teknikleri. Portre fotoğrafçılığı. Fotoğraf ustaları.

4. Hafta: Dış çekim Diyafram / Enstantane kullanımı, Portre ve Manzara çekimi

5. Hafta: Fotoğrafta Kompozisyon.

6. Hafta: Fotoğraf neyi gösterir? Güçlü fotoğrafların ortak noktası nedir? Fotoğrafçı fotoğrafla kendini nasıl anlatır? Fotoğrafçının grameri nedir?

7. Hafta: Bilgilerin revize edilmesi. Portfolyo ve fotoğraf projesi hazırlama teknikleri. Herkesten bir proje fikri alınması.

 8. Hafta: Fotoğraf Projesi değerlendirmesi. Kursa katılanlara katılım belgesi verilmesi.

Her derste de ödevler verilip kontrol edilmektedir.

Analogtan Dijitale Fotoğrafın Temelleri