A2 Seviye Almanca Dil Kursu

Online Eğitim
Eğitim Ücreti (TL)
Eğitimin Amacı

Almanca Dil Kursuna Katılanların Sahip Olacağı Avantajlar:

• Orta düzey Almanca Yetkinliği: A2 seviyesinde Almanca öğrenmek, orta seviye dil becerilerini edinerek Almanca ile iletişim kurabilme yeteneğini geliştirir.
  • Mesleki ve Akademik Fırsatlar: Almanca, birçok meslek veya akademik alanda faydalı olur. Özellikle uluslararası iş dünyasında veya akademik çalışmalarda bu dil becerisi büyük avantaj sağlar. Almanca dil bilgisi, birçok sektörde (turizm, sağlık, eğitim, iletişim, vb.) kariyerde ilerlemeyi destekler.
  • Kültürel Etkileşim: Almanca öğrenmek, Alman kültürüne daha derin bir anlayış sağlar. Bu da kültürel etkileşimde bulunmayı ve farklı perspektifleri anlamayı kolaylaştırır.
  • Seyahat ve İş Olanaklar: Almanca, Avrupa'da yaygın olarak konuşulan bir dildir. Almanca bilmek seyahatlerde kolaylık sağlar ve iş fırsatlarını genişletir.
  • Bilişsel Gelişim: Yeni bir dil öğrenmek bilişsel yetenekleri geliştirir. Problem çözme, odaklanma ve dilbilgisi gibi becerileri artırır.

Kimler Katılabilir

Üniversite öğrencileri, meslek sahipleri, lisansüstü eğitim alanlar, ayrıca Almanca diline ilgi duyan ve temel düzey Almanca bilgisini geliştirmek isteyen herkes katılabilir. (en az lise mezunu)

Yeditepe Üniversitesi mezunları ve çalışanlarına, İSTEK Vakfı Okulları çalışanlarına %10 oranında indirim uygulanacaktır.

Son Başvuru Tarihi
Kontenjan
Min : 15 Max : 20

A2 seviye planlanmaktadır.

Salı ve Perşembe günleri 19.00 - 22.00, Cumartesi günleri 10.00 - 13.00 saatleri arasında, 3 gün  online olarak  gerçekleşecektir.

Eğitimde; dinleme, okuma-anlama, yazma, gramer ve konuşma becerilerini Almanca dilinde gerçekleştirilmesine yönelik yoğun bir program uygulanmaktadır.

Kurs döneminde kullanılacak olan ders kitabı Menschen A2 dir. Çalışma ve ders kitabı olmak üzere iki kitaptan oluşmaktadır. Alman Kitabevi'nden temin edilebilir.

Eğitimler, Yeditepe Üniversitesi akademisyenleri tarafından verilmektedir.

Eğitimi başarıyla tamamlayan ve devam zorunluluğunu sağlayan katılımcılara program sonunda Yeditepe Üniversitesi Katılım Belgesi verilecektir.