Uluslararası Bakalorya İlk Yıllar Programı (IBPYP) Öğretmenlik Sertifika Programı

112 saat (Online)
Hafta içi

Uluslararası Bakalorya İlk Yıllar Programı Global Öğretmenlik Sertifika Programı (PYGTCP), Uluslararası Bakalorya (IB) tarafından tanınan bir sertifika programıdır. Program, eğitim ve öğretimde IB sertifikası gereklilikleri doğrultusunda tasarlanmıştır ve bu da katılımcıların IB İlk Yıllar Programında ders vermek için gerekli bilgi ve yetkinlikleri edinmelerini sağlamayı hedeflemektedir. Sertifika sahipleri, IB tarafından verilen bu sertifika ile IB’nin program yetkilendirmesi ve değerlendirmesi ile ilgili mesleki gelişim gerekliliklerini yerine getirmiş olacaklardır. Türkiye’de bu yetkinliğe sahip Yeditepe Üniversitesi kalitesi farkıyla kendini geliştirmek isteyen tüm katılımcılarımızı bekliyoruz.

Üniversitelerin Eğitim Fakültelerinde öğretmenlik eğitimi almış veya ilgili formasyon eğitimini tamamlamış ve öğretmenlik tecrübesi olan ya da öğretmenliğe yeni adım atacak ve Türkiye’de ya da yurtdışında International Baccalaureate (IB) Dünya Okullarında çalışmayı hedefleyen öğretmenler başvurabilir.

Minimum CGPA 2.5.

**CELTA/DELTA vb sertifikalar öğretmenlik eğitimi veya pedagojik formasyon şartlarını karşılamadığı için program başvurusunda kabul edilmemektedir.

Başvuru Belgeleri

1. Minimum 2.5 CGPA’i gösteren resmi diploma ve/veya öğretmenlik formasyon belgesi
2. Özgeçmiş
3. Mevcut ya da önceki yöneticiniz tarafından yazılmış olan 2 adet referans mektubu (Referans mektupları profesyonel bir dille yazılarak adayın yetkinliklerini ve
öğretmenlik deneyimini öne çıkarmayı hedeflemelidir. Word belgesinde hazırlandıktan sonra referansı yazan kişi tarafından imzalanıp taratılarak yeditepesem@yeditepe.edu.tr adresine referansı yazan kişi tarafından bizzat e-posta yoluyla ulaştırılmalıdır. Tüm başvuru sürecimiz elektronik olacağı için elden referans mektubu kabul edilmeyecektir.)
4. Niyet mektubu (350 kelime olarak, Word dokümanında hazırlanmalı ve diğer başvuru evraklarıyla birlikte e-posta yoluyla ulaştırılmalıdır. Adayın öğretmenlik deneyimi, eğitim felsefesi, IB programları hakkındaki bilgi ve deneyimleri ve 14 hafta süreyle programa ayırabileceği süre hakkında bilgilendirici olmalıdır.)
5. Başvurunuzun kabul edilebilmesi için tüm dokümanların eksiksiz olarak yeditepesem@yeditepe.edu.tr adresine elektronik olarak iletilmesi gerekmektedir.

Yeditepe Üniversitesi Öğretim Elemanları ve İSTEK Okulları Öğretmenleri için %25 indirim uygulanacaktır.

Yeditepe Üniversitesi mezunları için %15 indirim uygulanacaktır.

* Dersler hafta içi ve çevrimiçi olarak yapılacaktır.
* Başvuru sürecini tamamlayan adaylar mülakat sonucunda programa kabul alacaklardır.

Min : 16 Max : 25

Katılımcılara, IB'nin misyon ve felsefesi ile birlikte:

Program hazırlama süreçleri, IB programlarında öğretme ve öğrenme, IB İlk Yıllar Programı kapsamındaki derslerde değerlendirme ve mesleki öğrenme hakkında bilgi ve beceri sahibi olacakları her dönem 2 ders olmak üzere toplamda 4 temel ders verilmektedir. Bu derslerde söz konusu özel alan öğretimi ve ölçme değerlendirmesiyle ilgili konuları ve programları tartışırlar.

Programın iki önemli özelliği bulunmaktadır. Bunlardan biri, Yeditepe Üniversitesi ile İstek IB PYP Okulları “IB eğitimi işbirliği” çerçevesinde katılımcılara İlk Yıllar derslerini gözlemleme ve öğretmenlik uygulaması yapma olanakları sağlanmasıdır. Programın diğer önemli özelliği ise katılımcılardan IB okullarında eylem araştırma çalışması yapıp elde ettikleri bulguların yazılı olarak sunmalarının beklenmesidir.

Program İçeriği:

•      IB İlk Yıllar Programının felsefesini, ilkelerini ve hedeflerini, sorgulamaya dayalı öğrenme, küresel vatandaşlık ve bütünsel eğitim vurgusunu içerecek şekilde anlamak.
  •      PYP çerçevesinin bileşenlerini, öğrenen profili, sorgulama programı ve altı disiplinlerüstü tema dahil olmak üzere tanımlamak.
  •      PYP öğreniminde değerlendirmenin amacını, neyin ve nasıl değerlendirileceğini anlamak.
  •      Öğrenmeye yönelik temel yaklaşımlar ve öğretim yaklaşımları sorgulamaya dayalı öğrenmeyi teşvik etmede ve öğrenci katılımını artırmadaki önemini belirlemek.
  •      Disiplinlerüstü bağlamlarda öğrenmeye yönelik temel yaklaşımlar ve öğretim yaklaşımları becerilerini bütünleştirmek için etkili stratejileri keşfetmek
  •      Kavramların içeriği düzenlemedeki ve müfredatı geliştirmedeki rolünü keşfetmek.
  •      Kavramsal anlayışı geliştiren bir sorgulama ünitesi veya öğrenme deneyimi tasarlamak/gözden geçirmek
  •      Öğrenci taraflı başlatılan eylem projelerinin örneklerini inceleyerek, bunların yerel ve küresel topluluklarda pozitif değişimi teşvik etmedeki etkinliğini değerlendirmek.
  •      PYP çerçevesi içinde öğrencileri gerçek sorunları belirleme, hedefler koyma ve öğrenmelerine dayalı olarak amaca yönelik eylemler yapma konusunda yönlendirme ve destekleme stratejilerini keşfetmek.

Online Mülakatlar

Kesin mülakat tarihi ve saati adaylara duyurulacaktır.

Programı başarıyla tamamlayan adaylar IB tarafından verilecek olan sertifika için ayrıca 285 USD (IB sertifika ücreti) +10 USD (kargo gönderim ücreti) ödemelidir.

Bu eğitim International Baccalaureate iş birliğiyle gerçekleştirilmektedir.