Proje Yönetimi Eğitimi (PMI Uyumlu)

36 Saat
Cumartesi
Pazar
Eğitim Saatleri
10:00 ~ 17:00
Eğitim Yeri
Online Eğitim

•    Katılımcıların Proje Yönetimi konusunda temel seviyeden başlayarak derinlemesine bilgi sahibi olmalarını sağlar.

•    Katılımcıları PMP (Project Management Professional) sınavına hazırlar.

•    PMP (Project Management Professional) sertifikasına başvuru için gerekli olan eğitim ön şartını karşılar.

Yeditepe Üniversitesi mezunları ve çalışanlarına, İSTEK Vakfı Okulları çalışanlarına %10 oranında indirim uygulanacaktır.

• Her türlü sektör proje paydaşları (proje sponsorları, proje sahip ve kullanıcıları, proje ekip üyeleri, proje yöneticileri, proje liderleri , planlamacılar vb.)
• Profesyonel anlamda Proje Yönetimi mesleğini/uzmanlığını uygulayacak olanlar
• PMP (Project Management Professional-Uluslararası proje yönetimi uzmanı) sertifikası almak isteyenler
• Kariyerini proje yöneticiliği ve üst düzey yöneticilik için belirlemiş olanlar
• Faaliyet alanları ne olursa olsun daha iyi, verimli ve karlı iş yapmak isteyen firmaların orta ve üst düzey yöneticileri
• Yeni bir meslek edinmek isteyenler

Min:8 Max:30

Proje Yönetimi Metodolojilerine (Öngörücü ve Çevik) Giriş
Proje Yönetimi Bilgi Birikimi Kılavuzu (PMBOK Türkçe Versiyonu) Giriş
Proje Nedir?
Proje Yönetimi Nedir?
Program ve Portföy Tanımı
Proje Yönetimi Ortamı
Aşamalı Olgunlaştırma
Proje Başarı Kriterleri
Temel 3 Kısıt (Maliyet- zaman- kapsam)
Çevresel Faktörler
Organizasyon Tipleri (Fonksiyonel, Matris ve Proje Bazlı)
Paydaşlar, Roller ve Sorumluluklar
Proje Yönetimi Süreçleri (Başlangıç, Planlama, Yürütme, İzleme ve Kontrol, Kapanış)
Bilgi Alanları (Entegrasyon,Kapsam,Zaman,Maliyet,Kalite,Kaynak,İletişim,Risk,Tedarik,Paydaş Yönetimi)
Proje Yönetimi Süreçleri ve Bilgi Alanlarını Eşleştirme
Proje Fazları
Proje Yaşam Döngüsü
Öngörücü Proje Yönetimi Uygulamaları
Çevik Yaklaşım Uygulamaları

Eğitimi başarıyla tamamlayan ve devam zorunluluğunu sağlayan katılımcılara program sonunda Yeditepe Üniversitesi Katılım Belgesi verilecektir.

Münip Öber (Y. Müh, PMP)

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Elektronik ve Haberleşme bölümünü bitirdikten (1980) sonra aynı üniversitenin Nükleer enerji enstitüsünde Nükleer Elektronik konusunda yüksek lisans (1984) yapmıştır.1982 yılında iş yaşamına başlamış sırasıyla PTT ARLA, Teletaş ve Alcatel-Lucent şirketlerinde çeşitli yurt içi ve yurt dışı departmanlarında mühendislik ağırlıklı olmak üzere çeşitli projelerde görevler almış, konfigürasyon ve sözleşme yöneticiliği yapmıştır. Bugün itibariyle Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesinde öğretim görevlisi olarak “Proje Yönetimi” ve “Yönetim Bilişim Sistemleri” derslerini vermektedir. PMI-PMP sertifikasına da sahiptir. Farklı bir çok kurumda da Proje Yönetimi eğitimleri vermekte, ayrıca Kurumsal eğitimleri de kurucusu ve müdürü olduğu ÖBER Danışmanlık şirketi vasıtasıyla paralel olarak yürütmektedir.